Háziorvosi tájékoztató gyógyszerigénylésre

Tisztelt Betegeink!

Jelenleg lehetőség van az EESZT- be 3 hónapra,személyes megjelenés nélküli gyógyszer-felírásra. Ez az Önök gyógyszer-jogosultságát,gyógyszerdózisát és therápiás javaslatát tartalmazza. Mivel a gyógyszerigény jelentősen megnövekedett és a forgalmazók ezt a mennyiséget napra készen biztosítani nem mindig tudják, előfordulhat, hogy bizonyos készítmények esetén nem fogják tudni átvenni a felírt teljes mennyiséget. Egyénre szabottan beszéljék meg a gyógyszerésszel, hogy a hiányzó mennyiséget mikor kaphatják meg.Türelmüket és megértésüket kérjük!

                                                                                Dr. Sós Natália háziorvos

Védőnői tájékoztató

 

A VÉDŐNŐ tájékoztatja a gondozottait,hogy a kialakult járványügyi helyzet miatt a védőnői tevékenységben módosítások történnek. A tanácsadóban csak teljesen egészséges gyerekek és felnőttek jelenhetnek meg!!!! Az oltások megtörténnek.            Kér mindenkit,hogy időpont egyeztetés miatt keressék őt telefonon,hogy a tömeget elkerülhessük. Az időpontot kérjük, hogy tartsák is be!! A védőnői látogatások szünetelnek.Az újszülött babákat a megbeszélés alapján látogatja.Probléma vagy megbeszélni való eset miatt a 0670 2798895 számon elérhető.Köszöni a megértést!

Háziorvosi tájékoztató

Tisztelt Betegeink!

Amennyiben lázas betegségük jelentkezne,kezdjenek el nagyobb dózisú C vitamint            ( napi 1000 mg) szedni,igyanak bő folyadékot,használjanak tüneti szereket: orrcsepp,köptető, torokfertőtlenítő tabletta,gyulladáscsökkentő forró italok. Láz-csillapitás céljából Paracetamol vagy Metamizol hatóanyagú készítményeket használjanak (Rubophen,Algopyrin).Mindkét hatóanyag recept nélkül kapható. Kerüljék az Ibupropfen hatóanyagú lázcsillapítókat. Ha az állapotuk nem javul,kérjenek telefonos segítséget. Gyerekeiket az iskolai,óvodai kényszerszünetben ne a nagyszülőkhöz vigyék,a kisgyerekekre ne a nagyszülők vigyázzanak.A nagyszülők korosztályára a COVID-19 betegség különösen veszélyes, életveszélyes is lehet.Gyermekeik tünetmentes hordozók lehetnek és megfertőzhetik a nagyszüleiket.A nagyszülők részére (65 év felettiek részére) ha tudnak vásároljanak be,gyógyszereiket váltsák ki és vigyék el nekik,hogy minél kevesebbet tartózkodjanak zárt légtérben másokkal. A környező kórházakban megváltozott a munkarend.Járóbeteg szakellátások csak sürgős beutalóval fogadnak,az elektív műtétek elmaradnak. Nagy vonalakban elmondható, hogy csak sürgősségi ellátás működik, ez vonatkozik a laborvizsgálatokra is. Kérjük a lakosság türelmét és megértését. Ezen intézkedések az Önök és családtagjaik megóvását és a járványügyi vészhelyzet mihamarabbi felszámolását szolgálják.Kérjük ezeket a tanácsokat betartani , embertársaikat ezekben segíteni és tájékoztatni.

                                                                               Dr. Sós Natália háziorvos