Testvértelepülési megállapodás, Ali Terme Sicilia – Italy

Testvértelepülési megállapodást kötött Szurdokpüspöki a szicíliai Ali Termében

Pintér Miklós Ervin, Szurdokpüspöki polgármestere testvértelepülési megállapodást írt alá Ali Terme polgármesterével. Az aláírási ceremónia keretében két további európai település csatlakozott a megállapodáshoz: Vila de Cruces (Spanyolország) és Gornja Rijeka (Horvátország).

A három ország delegációi szeptember 13. és 20. között tartózkodtak Szicíliában, és ez alatt az idő alatt a természeti csodák és a gazdag kulturális örökség megismerése mellett sikerült szoros baráti kapcsolatokat kialakítaniuk, olyan légkört teremteni, melynek egyenes következménye további közös projektek tervezése.

Giuseppe Marino vendéglátó polgármester valamennyi partnere nevében mondhatta: “Remélem, hogy  képesek leszünk ennek a testvéri kapcsolatnak a fenntartására, mely valódi lehetőséget jelent az együttműködésre a jelen és a jövő generációi számára” .

A projekt az Európai Bizottság  Európa a Polgárokért 2014-2020 Programja támogatásával valósult meg. Témája az aktív európai polgárság, az  esélyegyenlőség és az emberi jogok tisztelete volt, ezen belül különös tekintettel a nemek közötti esélyegyenlőségre.  Lehetőséget teremtett a helyi képviselők, vállalkozók és aktív civilek közötti kapcsolatépítésre, a tapasztalatok megosztására.

cikk_testvértelepülési_megállapodás

Articolo Jonica Reporter

Articolo Jonica Reporter

Articolo Tempostretto

Articolo Tempostretto

Comune Ali Terme info template en.

Comune Ali Terme info template en

Descrizione Progetto gemellaggio fra Citt Ali Terme

Descrizione Progetto gemellaggio fra Citt Ali Terme

Fotó galéria

fotó4

fotó1

fotó2

fotó9

fotó5

fotó16fotó14

fotó12

fotó10

fotó11

fotó6

fotó7

Vélemény, hozzászólás?