Zagyva völgyi Kerékpárút építése

RÖVID ÖSSZEFOGLALÁS A PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma: TOP-3.1.1 -16-NG1-2017-00002
Projekt címe: Zagyva völgyi kerékpárút építése Pásztó és Szurdokpüspöki között

Szurdokpüspöki Község Önkormányzata – Mátraalja Térségfejlesztő Nonprofit Kft. – Pásztó Városi Önkormányzat konzorciumban valósítja meg ezt a projektet.
 
Zagyva völgyi kerékpárút kiépítése Pásztó és Szurdokpüspöki között, A kerékpárút északi vége Pásztó északi iparterületetőI indul, míg a déli vége Szurdokpüspöki település központjáig tart. Cél Pásztó belterületének északi-déli irányú kerekpárosbarát közlekedésének a kialakítása és az északi és a déli ipari területek kerékpáros megközelítésnek a biztosítása Pásztó lakóterületeiről és Szurdokpüspöki irányából egyaránt. Pásztó járási székhely is, így a tervezett kerékpárforgalmi útvonal megvalósítása esetén a járási hivatalok és közintézmények is könnyebben és biztonságosabban elérhetővé válnak Szurdokpüspöki irányából kerékpárral.
Tervezett kerekpárosbarát infrastruktúra főbb jellemzői:A tervezett kerékpárút kezdete: Pásztó tervezett Ipari Park környezete, 2408 sz (Pásztó-Galyatető) összekötő út mellett található meglévő kerékpárút. a tervezett kerékpárút vége: Szurdokpüspöki béke út és Árpád út kereszteződése.